marți, 11 decembrie 2012

ALOE VERA



 




O planta miraculoasa cunoscuta inca din evul mediu, recunoscuta si folosita foarte des in medicina alternativa, de asemenea foarte controversata deoarece cercetari ale medicinei alopate sustin ca nu exista suficiente dovezi pentru a fi considerata planta-minune in tratarea sau prevenirea anumitor boli.
Nu incerc sa contrazic pe nimeni ci doar voi arata compozitia acestei plante, astfel fiind foarte clar care sunt beneficiile ei.
Ce contine aloe vera?
Vitamine
Vitamina A- lupta impotriva radicalilor liberi
Vitaminele B1,B2,B3,B6,B9,B12-  toate ajuta la detoxifierea oragismului, reglarea metabolismului, anemii, carente.
Vitamina C-favorizeaza depunerea calciului in oase, importanta in metabolismul intermediar, participa la vindecarea accelerata a ranilor, in absorbtia fierului din tractul digestive etc.
Vitamina D- stimuleaza absorbtia intestinala a calciului si a fosforului. Lipsa vitaminei D favorizeaza rahitismul, carii severe, osteoporoza.
Vitamina E- stabilizeaza membrana celulara impreuna cu vitamina C fiind de asemenea un puternic antioxidant.
Minerale
Aloe vera contine 20 de minerale de o importanta vitala, enumerand aici doar cateva din ele: calciu, fosfor, potasiu, fier, sodiu, clor, mangan, magneziu, cupru, crom, zinc etc
Laxative
Aloe Vera contine 12 antrachinone, care asigura un efect analgezic, antibacterian, antifungic si antiviral: aloina, acidul de Aloe, emodin de Aloe etc.
Aminoacizi
 Sunt proteinele care furnizeaza energie. Aloe Vera contine 7 din cei 8 aminoacizi esentiali si 11 din cei 14 neesentiali de care organismul nostru are nevoie. Dintre aminoacizii esentiali enumeram: izoleucina, valina, lizina etc. Aminoacizii neesentiali, precum serina, prolina, alanina, se gasesc in cantitati mari in planta de Aloe Vera.
  Enzime
Celulaza, catalaza, proteaza, lipaza etc.
  Mono si polizaharide
Celuloza, glucoza, manoza, acemannan
 Acid salicilic – cu efect analgezic
  Steroizi
 Au efect antiinflamattor, antiseptic si analgezic: lupeol, calerina, compestrina
  Hormoni
 Au efect antiinflamator si regenerator: auxina, gibberelina.
Si daca nici compozitia plantei nu este suficient de convingatoare,
am sa adaug cateva beneficii demonstrate:
1.Este eficienta impotriva anumitor bacterii si ciuperci, una dintre ele fiind Candida Albicans.
2.Imbunatateste digestia si asimilarea substantelor nutritive, fiind demonstrate ca dupa o saptamana de cura cu suc de aloe vera s au imbunatatit functiile gastrointestinal.
3.Stimuleaza dezvoltarea bacteriilor bune care apara organismul.
4. Este eficientă în tratatea unor afecţiuni precum colita, diverticulita, sindromul de colon iritabil, ulcer, boala Crohn;
5. Ajută la scăderea acidului în exces din stomac;
6. Aplicată pe piele, reduce durerea şi accelereaza vindecarea (în cazul rănilor), deoarece are efect antiinflamator şi antibacterian. Este bună pentru răni, bube, arsuri, opăriri;
7. Este demonstrat că întăreşte sistemul imunitar, datorită conţinutului mare de glucomanan;
8. Este folosită de mulţi ani în tratarea problemelor cauzate de menopauză;
9. Alte boli în care s-a dovedit benefică: artrita, diabetul, hepatita, hemoroizi, tumori, boli ale pielii, dureri de dinţi şi gingii, probleme ale urechilor, nasului şi gâtului, herpes, gastrită, pietre la rinichi.
10. Un pahar de suc de aloe vera este remediul perfect pentru oboseala. Datorita vitaminelor A, B, C si E, niacinei si acidului folic sucul de aloe vera iti ofera foarte multa energie, de asemenea iti furnizeaza necesarul de substante nutritive pentru o zi, continand mineralele amintite mai sus.
11. Daca o sa bei suc de aloe vera, o sa ai posibilitatea de a hrani pielea din interior. Aceasta bautura va ajuta la repararea pielii, tonifiere, hidratare si o va face mai catifelata.
Asadar nu ezita sa introduci aloe vera in alimentatia ta pentru a te bucura de beneficiile ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu