marți, 7 ianuarie 2014

Detoxifiere colon



Una din prioritatile zilnice ale omului este igiena corporala exterioara, este un lucru de apreciat, atata timp cat nu uitam ca frumusetea exterioara vine din interior, deci la fel de importanta este curatarea interioara sau detoxifierea.
Multi dintre dvs veti citi articolul, veti fi de acord cu ce am scris, insa nu veti trece la fapte. De ce?
Pai daca va simtiti bine sau cel putin asa credeti, ce rost are?
PAI ARE ROST!
Pentru ca majoritatea alimentelor ingerate contin substante chimice, mercur, hormoni si antibiotice, toate avand proprietatea de a-ti polua organismul, iar consumul regulat al acestora asigura acumularea lor in colon.
Vor exista voci care vor spune: “ eu mananc sanatos, deci nu e cazul”.
Fenomenul de depunere a toxinelor este valabil si atunci cand consumi alimente sanatoase dar combinate gresit: consumand doua alimente pe care stomacul nu le poate digera in acelasi timp, atunci ele vor merge mai departe catre intestin,nedigerate si intra in putrefactie.
Colonul este numit si CANALIZAREA organismului, deoarece prin el trec zilnic substantele nefolositoare si toxice care trebuie eliminate.Dereglarea acestui sistem de evacuare are ca rezultat o gramada de deseuri ramase in organism, pe care le acumulam, constienti fiind, zi de zi si le purtam ca pe o povara dupa noi.
Intoxicarea colonului aduce dupa sine multe alte probleme de sanatate cum ar fi acnee, hemoroizi, diabet, artrita, cancer, reumatism etc.
Dar cum poti stii cand ai nevoie de detoxifiere atat timp cat nu iti poti scana colonul?
E simplu!
Organismul nostru trage semnale de alarma, ori de cate ori are cate o problema, important e sa nu fim orbi la aceste semnale de alarma.
In cazul unui colon intoxicat veti observa ca aveti o limba incarcata cu depuneri albicioase, o transpiratie urat mirositoare,stare de oboseala nejustificata, va treziti greu dimineata, urina nu mai este incolora, materiile fecale au un miros puternic etc.
Nu trebuie sa uitati niciodata ca organismul nostru formeaza un TOT UNITAR, ceea ce inseamna ca dezechilibrul unui organ provoaca dezechilibre altor organe.
Deci, daca aveti simptomele unui colon murdar, atunci treceti la treaba cu cea mai simpla si naturala metoda de detoxifiere, si anume, aceea cu FIBRE VEGETALE.
Stim cu totii, ca fibrele vegetale sunt un fel de glucide,care se gasesc in toate vegetalele, nu se digera, nu se absorb, nu ne hranesc organismul, insa ajuta la transportarea alimentelor prin intestine (activand acea miscare reflex in colon, numita peristaltism) si hranesc bacteriile benefice care formeaza flora intestinala.
Un adult are nevoie de 30 g/zi  de fibre, insa majoritatea abia daca ajung sa consume 10 g/zi.Consumate cu suficienta apa, acestea isi dubleaza eficienta si devin ca un burete care se leaga de substantele toxice de pe intestine, transportandu-le in afara organismului(deci cei 2 l de apa/zi recomandati sunt mai mult decat justificati).
Astfel, ideal ar fi ca alimentele vegetale sa ocupe mai mult de 50% din hrana noastra zilnica.
Exemple de alimente care contin fibre la 100 grame produs alimentar:
-seminte de in(macinate sau inmuiate in apa)- 30g
-tarate de grau- 27 g
-nuca de cocos-23 g
-fasole uscata – 21 g
-smochine uscate – 18 g
- prune uscate - 16 g
- caise uscate - 13,7 g
- cereale complete - 29 g
- migdale - 15 g
-susan(seminte) – 11 g
- gutui - 6,4 g
- mazare - 6 g
-patrunjel crud – 6g
-nuci-5 g
- fasole verde - 3 g
- mere - 2 g
- pere - 2,3 g
De retinut totusi, ca toate alimentele vegetale contin fibre.
In plus s-a demonstrat stiintific ca fibrele vegetale au si alte beneficii asupra sanatatii, pe langa cel laxativ, prebiotic si cel detoxifiant:
-intaresc sistemul imunitar
-reduc colesterolul
-ajuta la scaderea in greutate
-reduc alergiile
-inlatura bacteriile rele din intestine
Acestea fiind spuse, va doresc mult succes in drumul spre sanatate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu